Scroll Top
WIE IK BEN
GRAAG STEL IK MIJ VOOR
Over mij

Wie ik ben

‘Zodra je jezelf vertrouwt, weet je hoe te leven’ is mijn motto

Mijn hart en interesse hebben altijd al gelegen in de hulpverlening bij mensen en ik wilde er zoveel mogelijk van weten en er mijn vak van maken. Tijdens de Post-HBO opleiding Psychosociale Therapie deed ik zoveel mogelijk kennis op.
Gedurende de opleiding werd ik steeds enthousiaster over de persoonsgerichte benadering, die erg aansluit bij mijn visie. Ik geloof namelijk dat in ieder mens de kennis en kunde al zit om zichzelf te ontplooien, verder te helpen en moeilijke situaties of gevoelens door te werken, al dan niet met hulp van een therapeut. Ondertussen heb ik dit bij mijn cliënten mogen meemaken dat dit werkt. Ook bij mijzelf (als onderdeel van de opleiding ben ik zelf ook in therapie geweest. en ook nog daarna).
Ik geloof niet zo dat je mensen in vaste behandelprotocollen kunt ‘proppen’, maar dat er in eerste instantie naar de persoon moet worden gekeken en niet naar het probleem. Het ‘puzzelen’ met cliënten en samen manieren vinden waardoor zij meer tot zichzelf kunnen komen en meer in contact kunnen staan met zichzelf vind ik een boeiend en soms zelfs magisch proces.
Al met al kon een eigen praktijk eigenlijk niet achterblijven; ik moest als therapeut aan de slag gaan!

Ik heb tien jaar werkervaring in het maatschappelijk werk, waar hulpverlening rondom onder andere problemen met zelfvertrouwen, zingeving, stress en ingrijpende gebeurtenissen en groot onderdeel van is. Momenteel werk in naast mijn praktijk tevens als maatschappelijk werker in een ziekenhuis, waar ik mensen psychosociaal ondersteun bij ziekten en beperkingen.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door creatief, betrokken en doelgericht te werk te gaan. Ik werk vanuit mijn hart en vanuit een gelijkwaardige relatie. Mensen noemen mij bedachtzaam, rustig en gedreven.
‘Zodra je jezelf vertrouwt, weet je hoe te leven’ is mijn persoonlijke motto die ook voortvloeit in mijn manier van werken.

Isabel Mooij